aanpak
Bij het eerste gesprek luisteren we naar Uw wensen om een persoonlijk schetsontwerp te kunnen maken. Bij de opmaak van het schetsontwerp wordt er rekening gehouden met de bouwvoorschriften, de grond, de oriëntatie en Uw budget.
Dit eerste schetsontwerp is vrijblijvend en wijst uit of we samen verder gaan in Uw bouwverhaal. Concreet wordt er dan een forfaitair bedrag afgesproken voor de opmaak van het ontwerp. De kostprijs voor de opmaak van de bouwaanvraag, het prijsaanvraagdossier en de werfbezoeken worden dan ook meegedeeld.
Eens we elkaar daarin gevonden hebben, kunnen we samen aan de slag. Na een tweetal gesprekken en aanpassingen komen we tot een definitief ontwerp. De materialen aan de binnen- en buitenzijde worden eveneens besproken om er een mooi geheel van te maken. Het ontwerp wordt dan al eens voorgelegd aan de dienst stedenbouw.
De volgende stap is de opmaak van de bouwaanvraag. Als deze ingediend is kan U reeds offertes opvragen voor de energieprestatieberekening, de stabiliteitsstudie en de tijdelijke werfaansluiting. De toonzalen bezoeken om Uw keuzes te maken is dan ook een goede voorbereiding.
Als de stabiliteitsingenieur en de energieprestatieverslaggever zijn studie overmaakt, wordt er gestart aan Uw prijsaanvraagdossier en uitvoeringsplan. Op dit moment hakt U ook de knoop door over de te gebruiken materialen, zodat de aannemer prijs kan geven.
Op basis van de offertes kan er eventueel een prijsvergelijking gemaakt worden en de werken ingepland worden. De werken kunnen van start gaan als er een bouwvergunning is. Tijdens de werffase zijn er geregeld werfbezoeken. Op het einde van de werken is er een laatste vergadering om de puntjes op de i te zetten, zodat Uw bouwproject mooi kan afgerond worden.