top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

sv_t

Onze eigen woning moest een visitekaartje worden, maar vooral een huis waar we ons goed in voelen.
Een woning waar we ons goed in voelen betekent voor ons een woning met warme materialen en veel licht.
Aan de voorgevel wordt de bezoeker uitgenodigd om binnen te komen tussen 2 houten wanden. De warme materialen vind je niet alleen in de gevelmaterialen en vloerafwerking, maar ook in de meubelen op maat. Mooie elementen zoals zwevende traptreden en de houten deuren maken het plaatje af.
Veel licht in de woning bekom je door veel glas, maar ook door de ruimtes te richten naar de zon op de momenten dat je er bent. Bijvoorbeeld de badkamer en keuken in het oosten en de zitkamer en bureauruimte in het westen. Op de middag wordt de zon geweerd uit de woning door de luifel aan de achterzijde van de woning. In het westen staat de zon al lager en is de luifel dieper. Tegen de avond valt de zon binnen in de zitkamer en bureauruimte.
We zijn buitenmensen, de ramen van de ruimtes zijn dan ook zo geplaatst dat je naar de tuin gezogen wordt. Vanuit de inkomhal heb je al zicht op de tuin. De volledig beglaasde achtergevel laat de bewoners volop genieten van de tuin. Door het glas meer naar binnen te plaatsen t.h.v. de zitkamer, is er ruimte voor een overdekte buitenruimte. Vanuit de slaapkamer aan de achtergevel heb je dan weer zicht op het groendak. Het raam tot de dakrand in de badkamer geeft ons een zalig gevoel.

Fotograaf: Geert Van de Velde.

bottom of page